Ταυτότητα

Το παρόν ιστολόγιο φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα διαλόγου και προβληματισμού για την Αρχαιολογία στην Ελλάδα.

Ο συγγραφέας του, νέος αρχαιολόγος, δεν ανήκει εκ πεποιθήσεως και αρχής ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, γιατί πιστεύει ότι όλα τα υπάρχοντα έχουν υποβαθμίσει και εξευτελίσει την Αρχαιολογία, μεταβάλλοντάς την πλέον από επιστήμη σε ένα απλό επάγγελμα.

Πολλώ δε μάλλον, δεν ανέχεται επ’ ουδενί να αναθέσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, εργασιακών και επιστημονικών, σε κάθε λογής εργατοπατέρες, που αγοράζοντας και πουλώντας προστασία από και σε άλλους παλαιούς και νεώτερους συναδέλφους αντιστοίχως, καταλήγουν να επιπλεύσουν ως φελλοί, διατυμπανίζοντας την αγωνιστική τους δράση και βλάπτοντας τελικά αυτό που υποτίθεται ότι καλούνται να υπηρετήσουν.

Σχόλια

  1. Αγαπητέ Χαιρεφάνη, καλώς ανεφάνης στη συζήτηση περί Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Μοιράζομαι τους προβληματισμούς σου και επικροτώ τις θέσεις σου.
    Καλή συνέχεια
    Sui Generis

  2. Αγαπητέ κ. Χαιρεφάνη,

    κρινωντας απο το όνομα σας φαντάζομαι ότι θα έχετε ασχοληθει και με την περιοχή του Δύστου στην Ευβοια. Λόγω μίας εργασίας της οποίας κάνω για τη σχολή μου, δεν είναι σχολή αρχαιολογίας , θα ήθελα την άποψη σας ως αρχαιολόγος πάνω σε κάποια ερωτήματα τα οποία μου δημιουργήθηκαν μετά απο μία μικρή έρευνα που έκανα στην περιοχή. Θα μπορούσα να βασιστώ πάνω σας;

  3. Αγαπητέ κ. Θοδωρή Π.,

    απολογούμαι για την καθυστερημένη απάντηση.

    Το όνομα του ιστολογίου αναφέρεται στον ομώνυμο μεγάλο εργολάβο, ο οποίος ανέλαβε την αποξήρανση της λίμνης στην περιοχή των Πτεχών.

    Όμως, εκτός της ενασχόλησης με το εντυπωσιακό για τους όρους του συμβόλαιο ανάθεσης του έργου, δεν έχω δυστυχώς περαιτέρω γνώσεις για την περιοχή.


Σχολιάστε